Σαχινίδης: «Το ερώτημα είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη»

«Είναι ξεκάθαρο ότι το ερώτημα στο δημοψήφισμα δεν είναι ναι ή όχι σε μια συμφωνία που δεν υπάρχει στο τραπέζι αλλά ναι ή όχι στο ευρώ, ναι ή όχι στην Ευρώπη», επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών κ. Φίλιππος Σαχινίδης.

«Η προσφυγή στο λαό είναι ό,τι πιο δημοκρατικό. Αλλά το ερώτημα που πρέπει να τίθεται στους πολίτες πρέπει να είναι καθαρό. Το ναι διασφαλίζει την πορεία της χώρας στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη. Δίνει τη δυνατότητα για μια καλύτερη συμφωνία που θα στηρίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και θα διασφαλίζει την έξοδο από την κρίση προς όφελος κυρίως αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο», υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Μετά από πέντε μήνες αδιέξοδων διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέφυγε να αναλάβει την ευθύνη για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Ζήτησε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος με την πρόταση προς τους πολίτες να καταψηφίσουν μια πρόταση των θεσμικών δανειστών η οποία πλέον δεν ισχύει αφού η χώρα είναι εκτός προγράμματος».