Δήλωση για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου θα καθορίσει αν η Ελλάδα θα απελευθερώσει αναξιοποίητες παραγωγικές δυνάμεις για να εισέλθει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης ώστε να στηρίξει εκείνους οι οποίοι χτυπήθηκαν από την παρατεταμένη κρίση ή αν θα παραμείνει σε συνθήκες στασιμότητας και αναιμικής ανάπτυξης, εξαιτίας των επιλογών της διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με τον κίνδυνο της κοινωνικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Το Κίνημα Αλλαγής,

  • ως ιστορική συνέχεια της προοδευτικής παράταξης που προώθησε στις μεγάλες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές στη χώρα, του Χαρ. Τρικούπη, του Ελ. Βενιζέλου, του Νικ. Πλαστήρα του Γ. Παπανδρέου και του Α. Παπανδρέου,
  • αλλά και ως η μόνη πολιτική παράταξη που διδάχτηκε από τα μαθήματα της κρίσης,

είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

Στο πρόγραμμά μας, προτάσσουμε την ανάγκη για προοδευτικές αλλαγές στην οικονομία και τους πολιτικούς θεσμούς. Οι αλλαγές αυτές αποτελούν όρο και προϋπόθεση για να αναδιαρθρωθεί το παραγωγικό πρότυπο της Ελλάδας και για να δημιουργήσουμε νέο εισόδημα για όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα του τόπου στον οποίο κατοικούν ή της κοινωνικής τους προέλευσης.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου συμμετέχω ως υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Λάρισας με το Κίνημα Αλλαγής. Σε αυτήν τη συλλογική προσπάθεια προσέρχομαι με εφόδιά μου τη γνώση και την εμπειρία.

Ήμουν παρών σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα, τότε που η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, στην οποία συμμετείχα, πήρε τη μεγάλη απόφαση να αποτρέψει την κατάρρευση της χώρας από τα βάρη που μας κληροδότησε η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Όλα αυτά τα χρόνια συγκρούστηκα με τις δυνάμεις της αδράνειας, μέσα και έξω από τη Βουλή. Στα Eurogroup αλλά και σε συναντήσεις με Αρχηγούς Κρατών ή Κυβερνήσεων και συναδέλφους Υπουργούς Οικονομικών ή σε συζητήσεις σε διεθνείς δεξαμενές σκέψης υπερασπίστηκα σταθερά τις απόψεις μου,

  • ότι χρειάζονται συναινέσεις και συνεννοήσεις για να προωθήσουμε ως χώρα μεγάλες προοδευτικές αλλαγές και να βγούμε οριστικά και με ασφάλεια από την κρίση,
  • ότι η Ελλάδα πρέπει να βασιστεί σε ένα έμπειρο και με ισχυρή βούληση πολιτικό δυναμικό που επιθυμεί να αναλάβει την πρωτοβουλία για να προωθήσει αυτές τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές και
  • ότι οι περιφέρειες πρέπει να στηριχτούν με έργα υποδομής για να έρθουν οι ιδιωτικές επενδύσεις, που θα φέρουν μαζί τους νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας με καλούς μισθούς· που θα φέρουν πίσω τα παιδιά μας από το εξωτερικό.

Ο Νομός Λάρισας χρειάζεται έργα υποδομής μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και πολλές ιδιωτικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας για να αναπληρωθεί η παραγωγική βάση που χάθηκε εξαιτίας της αποεπένδυσης και για να ανακάμψει η τοπική οικονομία.

Στον συλλογικό και προσωπικό αγώνα για να γίνουμε η Αλλαγή που θέλουμε, ζητώ τη στήριξη σας. Η στήριξη του καθενός έχει τη δική της ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτήν την προσπάθεια.