[Ηχητικό] Μικρό διάστημα οι τέσσερις μήνες για να πετύχει η Ελλάδα να βγει στις αγορές

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους στόχους της χώρας», υπογραμμίζοντας ότι «από το 2013 έπρεπε να θέσουμε ως στόχο την οριστική έξοδο στις αγορές».

Ωστόσο, όπως σημείωσε «χάσαμε χρόνο το 2014 και αναλωθήκαμε σε άγονες και ανούσιες συζητήσεις», με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει αδυναμία απεμπλοκής από την επιτήρηση. Ως θετικά παραδείγματα έφερε την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ενώ σημείωσε ότι στην πόρτα της εξόδου από το μνημόνιο βρίσκεται και η Κύπρος.

Τόνισε ότι«θα είναι ευχής έργον στους επόμενους τέσσερις μήνες να αλλάξει τόσο πολύ η χώρα τη δημόσια εικόνα της», εκτίμησε όμως ότι οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές και προέβλεψε ότι η Ελλάδα δε θα καταφέρει να πετύχει τόσο δραστικές αλλαγές σε ένα τόσο μικρό διάστημα, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος έλλειψης ρευστότητας.

«Για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας πρέπει να «τρέξει» η οικονομία και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο που δε θα εξαρτάται από το δανεισμό των θεσμικών εταίρων», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι για να ανασυνταχθεί η οικονομία χρειάζεται πολιτική και οικονομική σταθερότητα και φιλικό περιβάλλον προς επενδύσεις.